latar belakang
 
 
 
   
 
 
   
 

 

Zamsaham atau nama sebenarnya Norizam Bin Tukiman mula menceburkan diri secara tidak langsung dalam bidang pelaburan saham semenjak dari bangku sekolah lagi dengan mengikut bapa dan bapa saudaranya yang bermain saham pada tahun 1994. Beliau menceburkan diri secara langsung pada tahun 1999 sebagai pelabur Bursa Malaysia. Kini, beliau berkhidmat sebagai 'Remisier' yang berlesen (2003) dan syarikat Broker pilihannya adalah OSK Investment Bank Bhd.

Ingin berkongsi pengalaman dan kajian beliau tentang teknik dan strategi pelaburan saham yang betul kepada masyarakat. Sekurang - kurangnya masyarakat terdedah kepada pasaran yang diiktiraf oleh kerajaan terutama Bursa Malaysia.

Beliau berkelulusan dalam bidang pelaburan dari Universiti Teknologi Mara. Pernah berkhidmat sebagai Investment Consultant di Citibank Berhad. Beliau mempunyai Lesen Perunding Unit Amanah Saham yang dikeluarkan oleh Federation Of Management Unit Trust Malaysia(FMUTM), dan juga Lesen Wakil Niaga Saham atau Remisier yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia. Pada tahun 2008 beliau dianugerahkan Lesen Wakil Niaga Pasaran Hadapan Bursa Malaysia (Index) dan Pasaran Hadapan Minyak Mentah Sawit Malaysia selepas lulus ujian Modul 14 (Futures and Options) dan Modul 16 (Rules & Regulation of Futures and Options).

Beliau sudah menghadiri pelbagai kursus dan seminar berkaitan dunia kewangan dan pelaburan seperti Managing Market Risk, Essential of Structured Warrant & Exchange Traded Fund, Understanding Investor’s Phychology, Bankruptcy and Estate Planning, Partitioner’s Guide to Corporate Finanace, Physhic Of Investor, Trust Planning for Financial Pratitioners dan Understanding Foreign Exchange Currency Trading. Semuanya dibentangkan oleh mereka yang layak dan bergelar pakar kewangan Malaysia.

Beliau sudah menghadiri pelbagai kursus dan seminar berkaitan dunia kewangan dan pelaburan seperti Managing Market Risk, Essential of Structured Warrant & Ehchange Traded Fund, Understanding Investor’s Phychology, Bankruptcy and Estate Planning, Partitioner’s Guide to Corporate Finanace, Physhic Of Investor, Trust Planning for Financial Pratitioners dan Understanding Foreign Exchange Currency Trading. Semuanya dibentangkan oleh mereka yang layak dan bergelar pakar kewangan Malaysia.

Sekarang beliau melanjutkan pelajaran untuk mengejar kelulusan CFA (Chartered Financial Analyst) dan juga MSTA (Member Society Of Technical Analysis UK). Bekas Timbalan Presiden Persatuan Perunding Unit Amanah Bumiputera Malaysia dan menjawat jawatan penting di beberapa badan NGO.

Beliau kini bergiat aktif dalam Persatuan Pelabur Strategik Melayu Malaysia (PPSMM). Sebuah persatuan yang bertujuan untuk menyatukan idea - idea berkaitan kepentingan kaum melayu dalam apa jua bidang seperti perniagaan, pendidikan dan ruang pelaburan strategik Melayu di Malaysia. Marilah bersama-sama beliau mengaktifkan dalam persatuan ini.

 
 

2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

   
 

www.malaysiakini.com www.parlimen.gov.my www.malaysia.gov.my

beautifulnara.com
www.izyan.com
www.mygosip.com

www.golfmalaysia.com.my
www.golf-malaysia.com
www.mgaonline.com.my

     
 
laman utama latar belakang soalan lazim klinik saham klinik fcpo perkhidmatan minda zamsaham pendaftaran
  matlamat zamsaham  
pengenalan klinik saham pengenalan klinik fcpo wakil niaga saham teknik zamsaham klinik zamsaham
pendaftaran peserta pendaftaran peserta wakil niaga fcpo fkli teori zamsaham tuisyen zamsaham
zamsaham di akhbar
testimoni peserta testimoni peserta ejen unit amanah tips zamsaham  
galeri
kandungan klinik kandungan klinik  
team zamsaham
personal coaching personal coaching