Malu bila Nestle lebih menonjol di Malaysia

Saya bermula dengan menjual kueh di sekitar Taman Perling dan berniaga goreng piasang dan Chakueh di Johor Bahru. Perniagaan kecil-kecil dan dah berniaga tu Alhamdulillah kekal sampai sekrang. Selepas habis belajar masuk dalam dunia pelaburan saham. Tengok orang cina boleh main saham, saya pun nak melabur saham.Rugi untung dalam pasaran saham adalah perkara biasa. Menjadi Remisier…

Details

Nak Melabur Saham Terus atau Belajar dahulu? Atau simpan kat ASB

Hendak Melabur terus atau belajar dahulu? jawapannya: Jika anda melabur terus tanpa ada sesiapa yang ajar tentang selok belok saham,9 dari 10 pelabur baru biasanya akan merasai kerugian dan kekecewaan.Hanya 1 orang sahaja yang berjaya untung jika tidak belajar! tanyalah mana-mana pelabur baru yang main terjah bukak akaun saham tanpa belajar meraka akan akui kebenaran…

Details

UNCLEZAM FROZEN FOOD RANCANG KE BURSA MALAYSIA

      Dalam perniagaan memasangkan cita-cita besar untuk menjadikan syarikat sebagai firma berpengaruh dalam bidang berkaitan sudah pasti menjadi matlamat utama apabila seseorang bergelar usahawan.    Tidak kira berapa besarnya misi utama yang ditetapkan meskipun adakalanya ia mungkin satu angan-angan kosong, tetapi sasaran untuk mencapainya perlu digabungkan dengan usaha dan komitmen bagi memastikan apa…

Details

JUTAWAN DARI WARUNG – Old Town White Coffee

Assalamualaikum, salam sejahtera. Alhamdulillah hari ini saya dibawa oleh seorang Jutawan untuk melihat asal usul sebuah syarikat tersenarai Bursa Malaysia iaitu Old Town Berhad. Harga semasa saham semasa RM1.95 atau bersamaan modal pasaran hampir RM900juta! Asal company ni kecil saja, sebuah kedai kopi di Pekan Lama Perak. Kedai kopi ini nama dia Nam Heong. Bila…

Details

Nak Kekal KONSISTEN Dalam Pelaburan Saham Perlukan ILMU!

Ramai yang sudah tahu melabur tapi masih tidak faham cara melabur yang betul. Ramai juga yang tahu teknikal mahupun fundamental tapi masih juga tidak dapat kekal konsisten dalam pelaburan. Pelbagai faktor perlu diambil tahu bagi menjamin anda dalam mengekalkan KEUNTUNGAN yang KONSISTEN dalam pelaburan saham. Antara perkara yang perlu dititik beratkan dalam pelaburan saham ini…

Details

CHEF JO – Komen beliau tentang Hotel Zamsaham

Asalam sahabat semua dan selamat berehat kepada sahabat yang baru lepas beriftar dalam menjalani ibadah puasa sunat Syawal. Saya beperluang untuk menginap di sebuah hotel berkonsepkan pasaran saham. Di mana terpampang papantanda yang mempamerkan pergolakan pasaran saham tanah air dan seluruh dunia untuk tuntunan umum. Sehingga ianya mengunakan papantanda elektronik untuk apa saja pengikhlanan hotel…

Details

PETITPAI ABALONE

Alhamdulillah saya dan Chef Jo sudah pun sign MOU dan akan bersama membangunkan Produk Premium Frozen Food.

Chef Jo bukan sahaja bertindak sebagai Duta sah tetapi juga merupakan Rakan Pintar yang akan memberikan Formulasi khas pada rasa dan sentuhan produk frozen food kami.

 

Real Business, Real Networking
1st in Asia Premium Frozen Food.