Uncategorized

August 16, 2020

KENAPA HARGA SAHAM MINYAK AKAN NAIK?

⚡✍️Episode 2 1. Harga saham minyak dah lama turun Dari tahun 2014,majoriti saham minyak alami downtrend yg jelas dapat dilihat pada long term chart.Dah cukup 7...
June 1, 2020

ADA 5 KESILAPAN PELABUR SAHAM

⚡✍️KESILAPAN 1, BELI KAT PUCUK DI SETIAP WAVE KENAIKAN YANG paling banyak dibuat oleh pelabur adalah suka membeli di pucuk disetiap wave kenaikan. Bila harga laju...
May 15, 2020

ISU SAHAM KNM TAK SYARIAH?

Mari Belajar tentang bagaimana saham tu syariah ke tidak menurut Majlis Penasihat SC.(Baca seketul-ketul dan teliti) Panel penasihat menilai setiap saham tu syariah atau tak berdasarkan...
May 5, 2020

10 TIPS SAHAM MINYAK DI TAHUN KRISIS MINYAK 2020

Assamualaikum, Sekian lama dah aku tak update saham Oil&gas semenjak 2014.Aku tak kacau saham Minyak selepas buat sell call saham Sumatec 76sen dulu.hari ni saham tu...
March 25, 2020

MASA UNTUK MEMBELI BELAH DI PASARAN SAHAM!

Masa Covid-19 ini ramai orang membeli belah dipasaraya akibat panic atau ingin membuat simpan tambahan makanan yang sedia ada. Masa ini jugalah masa yang sesuai untuk...
January 11, 2019

Nak Untung 55,823% atau 10%, kisah yang anda tidak tahu berlaku di dunia sebenar

Ada banyak kisah-kisah pelabur yang anda tidak tahu berlaku di dunia sebenar. Standard untung dalam pelaburan ni biasalah setakat 10% atau 30% setahun dah dikira berbaloi...
January 9, 2019

Ada sijil halal, tapi masih ada Babi berkeliaran di dapur.

Hari tu isu ayam yang anda makan tak disembelih ikut prosedur halal, kali ini Hotel dah dapat sijil halal tapi tetap ada daging babi. Bagaimana nak...
January 9, 2019

Kisah Tabung Haji Jual Asset Saham yang dah turun harga atau sebab DAP nak kuasai Tabung Haji?

Saya bukan ahli politik.Saya tak pandai nak main politik sebab saya tak pernah masuk mana-mana parti. Komen saya ni tak side mana-mana, pastinya tak dapat sesen...
January 9, 2019

Rosyam Nor bukan pemilik ST Rosyam Mart?

Baru-baru ini kecoh di media sosial tentang ST Rosyam Mart. Terdetik hati saya, wah pandai Rosyam Nor buka pasaraya dengan harga yang murah dan menawan. Saya...
Daftar Kelas