Servis

Services
Training & Consultancy

Zamsaham Training & Consultancy menyediakan khidmat latihan dan rundingan secara professional berkaitan teknik jual beli saham serta tips dengan menganjurkan kelas. Antara bengkel dan kelas yang …

 

 

Zamsaham Training Consultancy organized classes that provides training services and professional consultations related to stock purchase techniques and tips. Workshops and classes …

 

ADA 2 MASALAH TERBESAR MELANDA KITA. APAKAH IA ?

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Berikut merupakan 2 masalah terbesar yang dialami :

baca lagi

Terkini di Facebook

Latest on Facebook

<===Berpeluh baik untuk tubuh badan anda===>

KONTIJEN Olimpik negara masih mempunyai peluang untuk mengisi sembilan slot daripada empat acara sukan yang akan dipertandingan pada temasya Sukan Olimpik di Rio de Janeiro, Brazil pada Ogos ini.

Pakar-pakar kesihatan mengakui bahawa aktiviti sukan penting untuk kesihatan. Hal ini dikatakan demikian kerana semasa bermain bola sepak, badminton, dan olahraga misalnya, semua organ dalam badan seseorang menjadi aktif. Jantung akan berfungsi dengan baik. Pembakaran lemak juga berlaku dan badan akan mengeluarkan peluh. Dengan demikian, masalah lebihan lemak dalam badan dapat dielakkan dan badan menjadi sihat. Kesihatan fizikal akan mempengaruhi kesihatan mental individu. Masyarakat yang sihat dari segi fizikal dan mental dapat menjalankan tugas dengan baik dan seterusnya membantu pembangunan negara.

Walaubagaimanapun kepada yang mahukan PROMOSI HEBATSeminar Serious Saham Jangan lupa mendaftarkan diri secepat mungkin.

======================================

Tarikh: 23,24 & 25 Julai 2016
Masa: 9 pagi hingga 5 petang
Tempat : Akademi Zamsaham, Kota Damansara

======================================

Untuk maklumat lanjut sila hubungi urusetia
013-7788048
013-2224006
012-7448843

Pendaftaran Online Sila Layari register.zamsaham.com/

#SeriousSaham
#RemisierKing
#TeamZamsaham

-admin jumaat-
... See MoreSee Less

12 hours ago  ·  

View on Facebook

===A Sunday well spent brings a week full of content===

We here at Zamsaham would like to wish you a very blessed and happy weekend.

JANGAN LEPASKAN PELUANG !!!
HADIRKAN DIRI DI SEMINAR SERIOUS SAHAM !!!
======================================
Tarikh: 23,24 & 25 Julai 2016
Masa: 9 pagi hingga 5 petang
Tempat : Akademi Zamsaham, Kota Damansara
======================================
Untuk maklumat lanjut sila hubungi urusetia 013-7788048
Pendaftaran Online Sila Layari register.zamsaham.com/

#SeriousSaham
#RemisierKing
#TeamZamsaham
#HappySunday

Admin: Amirul
... See MoreSee Less

1 day ago  ·  

View on Facebook

Find the safest place to invest?

The answer

Of course, Bursa Malaysia!

1. All the investment is your own decision making.
2.Money transactions records delivered by broker company in 'contract note' form
3.Remisier has a license and it is not easy to get the licenses because they have to pass the SC exam
4. A problematic Company will be delisted and PN4 categorized.
5. All company's information MUST be informed to the shareholders.
6.Every months the shareholders receive a CDS statements and inform you about the shares.
7. It is easy to buy and sell because you can self order at the platform.
8. Every year the shareholders can go to AGM and you have an authority to vote and your voice will be heard by a director.
9. The Companies are compulsory to invite you to AGM Although there are only 1 lot!
10. For Retail investor there is Minority Shareholder Watchdog Group (MSWG) to stand for the rights. Many succession of MSWG such as acquisition of MBF holding for the last few years.
11. Broker’s license can be suspended and fined if they got caught dealing with any illegal shares.
12. Investors are now easily access to the chart. So it is Easy for the investors to do a research and its free. Bursa is real and safe, as evidence many experienced investors will look for opportunities to buy and sell at the right time by see the beginning and the end of the TREND of particular shares.
13. Now, Sendiket are difficult to trap a retail investor because information at our fingertips and SC Bursa Malaysia’s strict law.
14. Stocks investments among the oldest in the world. Dow Jones has over 130 years! While Bursa Malaysia is more than 50years!
15. It isn’t difficult to find a list of Syariah shares issued by SC. You just need to choose which to invest!

There are many more reasons .... and certainly Shares is a real investment because of the concept is a business partnership based on the number of shares owned. We are the real owner, others are struggling, and we are boss getting the dividend and profit through the increases of stocks price. All you need is to choose the right business and do not followed by a temporary Stock TIPS!

15 reasons stated is the information for those who are searching for the safe investment, and you’ll found Bursa Malaysia which used to called BSKL. There are 1000 companies with a market capitalization of more RM1trillion and 9 business sectors options.

You just need to do your own research on which shares is the best for you to invest.

If you want to know the tips, Meet me next month in October 2015 at the Hotel Zamsaham, Senai International Airport for Buy and Sell Strategy, and Do’s and Don’ts regarding shares.

BURSA MALAYSIA is the safe place,
Investment money is safe as long as there is a real investment disciplines practiced!
(I will give you Diary Invest Shares for practice)

Shares is HIGH RISK for those who dont understand it. For those who understand, it is a hotbed of wealth as the world's richest man Warren Buffet.

Walhualam, Seize Opportunity!

Zamsaham
Remisier KING
Bursa Malaysia in my heart
... See MoreSee Less

1 day ago  ·  

View on Facebook

Percaya lah setiap yang hadir mengajar tentang sesuatu, jatuh bangun dan luka itu beri pengajaran, menjadi manusia yang berpengalaman, yang lebih matang tentang kehidupan.

Serious Saham akan beraksi lagi pada bulan Julai nanti. Tinggal beberapa seat sahaja lagi untuk yg ambil promosi dan layak bercuti bersama Team Zamsaham. Cuti kat mana ?
Cuti dan santai saham di Bali.

JANGAN LEPASKAN PELUANG !!!
ADA SIKIT LAGI SEAT !!!
*** Yuran Kelas RM2,950 + FREE percutian ke Bali. Terhad 15 orang terawal.

======================================

Tarikh: 23,24 & 25 Julai 2016
Masa: 9 pagi hingga 5 petang
Tempat : Akademi Zamsaham, Kota Damansara

======================================

Untuk maklumat lanjut sila hubungi urusetia :
Hotline 013 7788 048
Hotline 012 744 8843
Hotline 013 222 4006

Pendaftaran Online Sila Layari register.zamsaham.com/

#SeriousSaham
#RemisierKing⁠⁠
#Bali

-admin jumaat-
... See MoreSee Less

1 day ago  ·  

View on Facebook

10 Amanat Saham Kepada Yang Baru Atau Dah Lama Melabur Saham

Sila klik pada setiap gambar untuk ketahui apakah 10 amanat itu.

www.zamsaham.com
... See MoreSee Less

3 days ago  ·  

View on Facebook

Blog Zamsaham Senarai Blog Zamsaham

Zamsaham’s Blogs

5 SEBAB SAHAM REDSENA BAKAL NAIK

Assalamualaikum dan salam saham. Hari ini ada sesuatu yang istimewa buat semua. Hadiah dari Facebook Tertutup ZPC kepada Serious Saham ! ✎ RSENA 0.40-0.405. Sila baca seketul-seketul dan sehingga habis. Kesimpulan: Saham RSENA kini baru sahaja melepasi resistant tertinggi sebelumnya iaitu pada 0.40! Jika harga terus kekal atas 0.405, dijangka saham RSENA ini akan teruskan…

TERBARU – MUAT TURUN Panduan Proses Jual Beli Saham Bersama ZAMSAHAM

Ketahui panduan asas pelaburan berserta proses jual beli saham melalui ebook ini. Muat turun sekarang!

Pilihan Seminar Serious Saham

 

Tempat adalah terhad, daftar segera mengikut jadual kelas yang telah ditetapkan.

Seminar Serious Saham (10% Intro Class) 

 

 

TARIKHMASATEMPAT
21 Mei 20169.00pagi - 11.00pagiPulau Pinang
23 Julai 20169.00pagi - 11.00pagiAkademi Zamsaham, Kota Damansara
Buat pendaftaran segera, tempat adalah terhad.

Kelas Pedagang FCPO 

 

 

TARIKHMASATEMPAT
Buat pendaftaran segera, tempat adalah terhad.

Seminar Advance Serious Saham (100% – 3 Hari) 

 

TARIKHMASATEMPAT
21, 22 & 23 Mei 20169.00 pg - 5.00 ptgPulau Pinang
23, 24 & 25 Julai 20169.00 pg - 5.00 ptgAkademi Zamsaham, Kota Damansara
Buat pendaftaran segera, tempat adalah terhad.

Apa Kata Mereka?

Feedback?

Testimonial Zamsaham


Alhamdulillah syukur pada mu ya rabb..dapat 56peratus keuntungan dengan saham priva...beli awal january..dapat merasa keuntungan awal march..2015. Alhamdulillah dapat belajar dgn team zamsaham pada kelas advance february 2014 dan semenjak itu dapat support yg diperlukan dari zpc yg cool dan thorbaek..dengan kajian yg dibuat .saya lanyak saham.priva seketat ketatnya dan hasilnya berbaloi baloi..alhamdulillah dan terima kasih sekali lagi pada team zamsaham..

Syed Syakirin, March 5, 2015, Jurutera

Alhamdulillah bersyukur sangat-sangat sebab ALLAH bukakan jalan dipertemukan dengan seorang guru/sifu/mentor yang memang pakar dan arif dalam bidangnya. Ilmu saham yang saya berangan dari sekolah, asik sok tengok harga saham kat berita harian dulu, kini saya sendiri berpeluang melabur dengan ilmu. Alhamdulillah 1st trade pada 27 Januari 2014. 30 Januari 2014 lepas closing setelah ditolak segala fees, untung bersih 10.936% (Dalam masa 3 hari). Subhanallah, terima kasih My Sifu Zamsaham Norizam. Semoga diberkati dan dirahmati Allah selalu. Doakan kami semua berjaya, bahagia dunia dan akhirat.

Masita Opie Bertuah, July 17, 2014, Pelabur Runcit

Assalammualaikum...
Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin
Ya Allah, saya rasa amat bersyukur sebab ianya datang dengan ilmu.... walaupun sedikit mungkin berkat nya lebih tinggi...
Saya keep hold untuk akaun epf sedikit dah untung lebih 120%! Saya belikan KNM untuk akaun wife saya untuk 6000 unit pada harga 0.850! Sekarang dah sibuk minta screeshoot OSK yang dah berwarna hijau tu untuk tunjuk saudara mara yang tak pernah percaya saham... dan itu tandanya dia sudah mula percaya tentang saham! THANKS Team Zamsaham! Kawan-kawan....Solat Subuh jangan lupa!

Mohd Norazli Md Ali, August 4, 2014, QA Superintendent, ALCON

Bismillah hirohman nirohim ..
Assalamualaikum.. Alhamdulillah, syukur kepada Allah kerana telah temukan saya dengan Team Zamsaham dan mengikuti seminar Zamsaham pada Mac 2015. Ribuan terima kasih kepada Tuan Norizam & Dn Halim diatas tunjuk ajar, garis panduan dan tips-tips yang sangat berguna (melalui diari saham), saya sudah mampu membeli saham pada harga yg murah dan menjual pada harga tinggi di samping memegang saham syarikat berkualiti yang memberi pulangan dividen terbaik.

Hampir setiap hari berita negatif seperti ekonomi gawat, masalah ekonomi Greece, Nilai Ringgit turun ,masaalah 1MDB dan lain-lain menghantui pelabur ketika ini namum dengan ilmu yang dipelajari pada “KELAS ADVANCE REMISIER KING” setiap petua/tips dan analisis digunakan sepenuahnya.

Melalui DIS pada Mei 2015 saya telah membeli COMCORP & JAKS, berkat keSABARAN dan Beli Pada Harga Diskaun. Alhamdulillah hari ini ROL COMCORP 65% dan ROL JAKS 38% baru 2 bulan. Kalau ASB dan TH 8% boleh SABAR tunggu 12 bulan kena Saham tak boleh SABAR. Yang penting ILMU kena ada Terima Kasih Tuan Norizam, Dn Halim & Team Zamsaham.

JOM PAKAT-PAKAT MAI “KELAS ADVANCE REMISIER KING”

”UNTUNG SAHAM BAGI TAU KAWAN, TAK UNTUNG KENA P KELAS ZAMSAHAM”

MOHD FIRDAUS, July 24, 2015, Makan Gaji (GOV)

servis sangat baik

SAPRI MOHAMAD, November 18, 2014, pesara

Bismillahirrahmanirrahim.Syukur ke hadrat Illahi, dgn izinnya memberi saya peluang memperoleh keuntungan hasil penjualan saham Priva pada hari ini.Saya HOLD kaunter Priva ini kurang daripada 6 bulan yang menyaksikan ia turun dan naik sehingga betul-betul menguji emosi dan kesabaran saya. Berkat ilmu kajian dan ilmu sabar yang di ajarkan oleh Tn Zamsaham dan Tn Din Halim, saya mampu untuk beli dan simpan saham ini dan jual pada keuntungan bersih 70%. Terima kasih sifu...:)

Mohd Hairil Izuan, March 3, 2015

saya memang minat dengan saham sebab ada boss saya dengan poyo nya sembang untung 5 angka setiap minggu dari saham...bila ada duit lebih saya pun startlah beli saham pada 2010...masa tu beli share ikut kawan2 dan juga berita...ilmu pasal saham mmg xder la...so sampailah tahun 2013...banyak rugi dari untung...ye lah beli share xder ilmu..kadang2 beli dah murah...tapi harga turun lagi..jual pulak dah untung tapi boleh naik tinggi lagi lepas jual...mcm tu lah...last2 saya jual semua share pada awal 2013...dalam 3 tahun untung 6% jer..baik simpan dalam tabung haji..dividen lagi tinggi...saya focus pada hartanah...Alhamdulillah mmg untung...tapi proses jual beli mmg memakan masa yg lama..dan kerajaan pulak buat peraturan baru yang tidak memungkinkan saya untuk terus menjana pendapatan tambahan dalam sector hartanah...akhir 2013 kawan saya mengajak saya menyertai kelas zamsaham...buat pengetahuan semua dari tahun 2010 lagi saya memang ingin belajar tetapi kebanyakan kelas diadakan di KL...saya tinggal jauh.. nasib baik pada 2013 saya bertugas di lembah kelang..so saya attend kelas advance di PWTC December 2014...stress jugaklah...mana pernah tgk chart...lagi-lagilah dengan technical indicator macd,rsi,momentum...layan jer la...cuba jugaklah fahamkan apa yg senang...tapi dengan teknik pengajaran dan latihan yg diberikan dalam kelas saya dapat memahami sebahagian daripada indicator dalam chart...yg paling saya paling faham adalah trend line ( naik ,turun,sideway).....merasakan saya kurang faham dengan apa yg di ajar saya pergi kelas advance sebanyak 2 kali lagi dan ikut serta kelas teknik z...memang betul setiap kali pergi kelas advance pemahaman kita akan bertambah..kita akan rasa seronok kerana yakin dengan kajian yang dilakukan...tak risau akan berita-berita luar...harga turun sikit pun still senyum lagi..takde lah gelabah mcm dulu2...mmg x rugi lah pergi kelas advance nie..saham pertama saya beli saudee...x pernah dengar pun sblm nie..business fozen food...mcm bodoh jer brand nie..selalu beli brand lain...mmg x pernah beli pun product nie..tapi dah hasil kajian dalam dairy tulis super duper buy..saya pun belilah pada harga 21 sen...masa beli tu saham nie xder org pandang pun..volume mmg xder la..tak sampai 3 bulan saham nie dah untung lebih 100%...mcm x cayer jer...saya juga beli iris pada 28 sen dan symphony 11.5 sen..tak sampai 6 bulan 3 saham saya ni untung lebih 100%..dulu 3 tahun 6% jer..beli saham yg glamour2 jer..hasil ciput...sekarang trade pun makin tenang...selalu mendapat tips dari group ZPC...dapat ramai kawan2 dari 3 kelas advance yg saya attend..selalu sharing updates dalam group whatsApp..tak perlu hari2 tgk saham...yang penting sabar....Duit yang saya labur utk pergi ke kelas advance dan teknik z dah lama pulang modal..dah untung bertingket-tingket...terima kasih kepada sifu zamsaham atas ilmu yang dicurahkan..Hanya tuhan yang dapat membalas jasa tuan..

sham, August 4, 2014, makan gaji

Assalammualaikum...
Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin
Ya Allah, saya rasa amat bersyukur sebab ianya datang dengan ilmu.... walaupun sedikit mungkin berkat nya lebih tinggi...
Saya keep hold untuk akaun epf sedikit dah untung lebih 120%! Saya belikan KNM untuk akaun wife saya untuk 6000 unit pada harga 0.850! Sekarang dah sibuk minta screeshoot OSK yang dah berwarna hijau tu untuk tunjuk saudara mara yang tak pernah percaya saham... dan itu tandanya dia sudah mula percaya tentang saham! THANKS Team Zamsaham! Kawan-kawan....Solat Subuh jangan lupa!

Mohd Norazli Md Ali, August 4, 2014, QA Superintendent, ALCON

Assalamualaikum.Saya adalah seorang operator kilang biasa yg percaya bahawa dgn hanya bekerja makan gaji seperti saya sampai pencen pun tidak boleh senang apatah lagi nak kaya raya.Oleh itu saya suka mencuba pelbagai program pelaburan yg diperkenalkan kepada saya, tetapi sayang seeeemmmuuanyaa hanya janji manis sahaja jangan kata untung modal pun leburrr.Sehinggalah seorang kawan telah mengajak saya ke kelas intro Zamsaham di hotel Summit Penang. Semasa pertama kali join kelas ini terdetik di hati inilah pelaburan yg sebenar & betul tidak menipu.Selepas itu saya mencari modal untuk join kelas advance, tanpa menghiraukan kawan2 sekeliling yg menganggap apa yg saya lakukan adalah satu pembaziran saya terus join kelas advance selama 2 hari pada 26&27 April 2014 yg diadakan di Eastin hotel Penang. Saham pertama saya adalah Priva yg dibeli pada 15/5/2014 & telah memperolehi hasil yg lumayannnn pada 25/3/2015 dengan keuntungan sebanyak 221%.Dengan keuntungan ini saya telah memperolehi semula modal menuntut ilmu saham yg sangat2 berguna, kini saya menunggu dengan penuh harapan saham ke2 saya iaitu Frontken untuk terus kebaaboom..
Selain dari ilmu saham banyak ilmu2 kemanusiaan,kerohanian & motivasi yg telah saya pelajari dari Zamsaham melalui fb nya.Teruskan perkongsian ilmu yang berguna ini semoga usaha anda diberkati Allah S.W.T
Akhir kalam ribuan terima kasih tidak terhingga untuk sifu Zam, En Dn Halim, Cik Liya, Cik Shida, En Nizam dan kesemua krew2 Zamsaham yg tidak pernah penat & jemu memberi tunjuk ajar & bimbingan.
"Tunjuk ajarku sifu".
Dari:
Operator kilang Hi Tech Kulim.

Zalifah bt Che Hamid, April 13, 2015, Operator kilang

Alhamdulilah memang untung..saya telah membeli saham.ifcamsc pada harga lantai 0.135 dan telah menjualnya pada pucuk kenaikan 0.700 ..untung dekat +-500 tidak sampai 4 bulan saya beli..tidak sia sia saya menyertai kursus intro dan advance zamsaham..servis yang diberikan amat baik..full star saya beri kepada zamsaham team..zpc..daftarlah segera..keuntungan menanti anda

mohd fahmi ahmad, November 12, 2014, bekerja sendiri

As-salam n Slamat sejahtera,

Saya diperkenalkan oleh seorang rakan sekerja saya mengenai ZPC awal tahun ni... Saya seorang pelabur yg pada mulanya.. Hanya ikut rasa saja.. Ilmu TA zero.. Beli kalau rasa company tu ada untung n potensi...

Mula2 saya hanya jadi pemerhati jauh je.. Tapi lepas tgk hasil demi hasil.. Saya bertambah yakin dengan teamzamsaham.. Sehingga saya beli kaunter KNM pada ketika tu harga RM0.48 dan jual harga rm0.78!

Hasil dr duit tu saya laburkan dengan hadir ke kelas advance yg team Zamsaham anjurkan.. Memang betul2 berbaloi2 dan saya bersama 3 rakan sekerja mmg puas dan persepsi terhadap strategi pembelian saham kami telah berbeza.. Tq kpd En Zam and the team.

Sewaktu jerebu merah baru2 ni, team zamsaham terutama En Halim x putus2 bg tips n pendapat yg secara x langsung sedikit sebanyak dapat membantu kami membuat keputusan dan ttp istiqamah dgn kaunter yg kami beli.

Semoga Allah memberkati team zamsaham ini. Jasa dan usaha mereka amat saya kagum terutama dalam mendidik, membimbing pelabut rookie macam saya kepada seorang yg lebih celik.. And seterusnya menjadikan saya dan kawan2 lebih bahagia di dalam kekayaan..

Kaji emosi kita dan kaji emosi org lain... Itu la kunci kejayaan..

Amin ya Allah..

Dzul Fardzley, October 31, 2014, Jurutera

Alhamdulillah syukur kehadrat ALLAH swt kerana limpah kurnianya saya dapat berguru dengan zam saham dan teamnya..mula terjebak pasaran saham ini sejak 2007 lg..selepas itu saya perlahan pasaran mula bangkit semula pada tahun 2013 bila attend kelas zamsaham di kl pada 8-9 jun 2013 utk pasaran saham dan fcpo pada 15-16 jun 2013 seterusnya 21-22 jun2014 kelasadvance banyak ilmu saya perolehi daripada zamsaham dan teamnya ...terima kasih banyak2 zamsaham..InsyaALLAH saya akan ikuti kelas PRO Advance pula slps ini...ingati lah PELABURAN YANG PENTING sekali ialah ILMU...

ton ahmad, August 4, 2014, goverment sector

Tak pernah ada dlm perancangan saya utk involve dgn saham. Tambah2 lg bila memikirkan tentang risiko & masa yg perlu dihabiskan utk monitor pergerakan saham. Poyo kn hehe..nmpk sgt takde ilmu & ikut-ikutan je dgn cara pemikiran org 'biasa'. Dan mmg perancangan Allah yg plg terbaik. Saya dipertemukan dgn team sifu secara tak sengaja.
Lps kelas advance..pemandangan terus jd cerah secerah-cerahnya. Alhamdulillah 95.7% profit yg pertama dlm masa tak sampai pun 2 bulan akn sentiasa menjadi kenangan yg terindah hehe..tq sifu & team yg tak pernah putus bg guidance..tq atas segala ilmu..
Saya doakan sifu & team sentiasa dirahmati Allah.

Asma Sabri, January 17, 2015, Sendiri

Assalamualaikum.. Bagi beginner macam sy ni, En Zamsaham n the crews sgt professional..
Baru tahu apa itu sebenar pelaburan saham selepas mengikuti kelas advance..
Alhamdulillah dpt ilmu baru..
Yang penting masuk kena betul!

Wan Amirul Faiz bin Wan Muhammad, July 1, 2015, Gov

Two words.. Zamsaham Power!.. Alhamdulillah berkat doa dan tnjuk ajar sifu Zamsaham Norizam & Team serta ahli2 ZPC semua.. Menjana keuntungan sbyk 75% dlm masa 6 bulan..dan terus mantap utk naik lagi..Ilmu plng dalam deep.. Sabarrrrr!!! Semoga ahli2 ZPC yg lain merasai nikmat saham2 yg dibeli.. Aamiinn.. Syukurrr.. :D

Azhar Geb, February 24, 2015, Full Time Trader

Saham. Dulu kalau dengar saham, MLM, money game a.k.a skim cepat kaya ka, saya automatik akan diam dan buat tak dengar ja. Biar lah ada orang untung ribu-ribu ka juta-juta ka rumah besar ka kereta besar ka. Sebabnya saya percaya tak da jalan yang mudah nak kaya. Memang ada orang yang kaya dengan hanya bercakap ataupun tanpa guna tenaga yang banyak, tapi berapa ramai ja.
Pendapatan saya sekarang pun lebih daripada orang biasa yang hanya ada diploma itu pun saya terpaksa guna banyak tenaga, ilmu dan tekanan a.k.a maki hamun dari client dan boss.
Tahun lepas ada beberapa kejadian yang berlaku yang buat saya give up untuk kerja macam ni lagi. Jadi saya ajak member saya buat bisness. Tapi member saya ni bagi cadangan kat saya supaya pergi kelas ZamSaham dan belajar ilmu saham, katanya ada untung yang luar biasa kalau kita ada ilmu saham. Ntah macam mana, alhamdullilah dengan izin Allah hati pun tergerak untuk pergi kelas ZamSaham dekat PWTC Jan-2015. Walaupun tinggal di Penang, alhamdullillah takda masalah untuk join kelas advance 3 hari.
Banyak ilmu yang dapat dalam 3 hari kelas tu dengan suasana kelas yang baik and teratur. Walaupun tak pernah ada pengetahuan langsung dalam saham, selepas kelas terus ada keyakinan untuk mula beli saham. Cuma permulaan perlu ada sedikit bimbingan. Alhamdulillah team ZamSaham banyak membantu. WhatsApp atau call ja team ZamSaham, memang diorang akan bantu.
2 minggu lepas kelas, account CDS pun siap. Saham pertama saya beli DGSB. Tak sampai 3 minggu saham tu dah untung lebih 30%, alhamdulillah masih hold saham tu sebab dengan kajian melalui Dairy Invest Saham (ZamSaham) kita tahu apa nak buat dan tak perlu risau sampai nak tengok saham hari-hari. Yang penting buat kajian, sabar membeli dan doa. Rupa nya lepas saya join kelas advance, baru member saya inform yang dia pun dah untung lebih 130% dengan saham Systech dalam masa 3 bulan.
Saham-saham yang dikaji waktu kelas pun banyak yang untung contohnya saham Raya dan AncomLB, dalam sebulan saham tu dah naik dekat 30%. Lepas kelas 3 hari, saya masih lagi boleh dapatkan tips-tips and ilmu ZamSaham melalui group ZamSaham Private Client dekat facebook.
Bagi saya petua dan ilmu ZamSaham ni memang cukup mahal kalau nak dibandingkan dengan harga pendaftaran kelas advance, apa lah sangat. Lagipun ZamSaham banyak terapkan unsur Islam, al-Quran dan sunnah Nabi dalam penyampaian, yang buat kita lagi confident.
Terima Kasih en Zam, In sha Allah ilmu yang ada akan dimanafaatkan sebaiknya.

Rais Hafiz, February 24, 2015, Oil n Gas Specialist

Assalamualaikum wbrt.alhamdulillah.dan terima kasih pd en Norizam kerana memberi peluang tk beri testimoni dlm saham..sy bermula dgn saham pd julai 2014..sya hadiri kelas2x bg memantapkn lg ilmu saham tp malangnye sy masih gagal meraih keuntungan..kerana kekurangan ilmu ..saya membeli saham ketika sudah di pucuk..org sibuk mjual dan sy plk sibuk membeli...KESIAN saya..slps menanggung risiko saya nekad utk hadir kelas intro zamsaham pd bulan nov ..klu x silap..dan dgn sedikit ilmu yg dikongsikn oleh en norizam ..sy mudah faham dan cuba praktikkn...dan akhirnya saya trs mendaftarkn kelas Advanced zamsaham pg bulan dec lps..kerana tidak mahu lagi menangguh apa yg tlh saya mulakn..didalam kelas advanced byk sangat info2x yg x pernah saya tahu..saya blajar perlahan2x dan cuba serapkan dalam kotak fikiran ilmu2x yg di ajar oleh em norizam..
3 hari dalam kelas kami diberi bbagai2x jenis konter utk d kaji bersama grup ...
Selepas habis kelas advanced ..saya trs membeli saham KNM yg ketika itu boleh dikatakn agak murah disebab kejatuhan harga minyak dunia..dgn penuh yakin dan tekad utk meraih keuntungan dr konter ini ..sy beli pun x byk ..beli 5000 unit pd harga 0.475..sya trs menyimpannye smp lah pd hari jumaat 6 hb feb lps saya menjualnya pada harga 0.645..hampir 2 bulan saya menyimpannya..sy meraih 34% keuntungan dr KNM..sya bersyukur kpd allah swt memberi rezeki yg pertama pd saya..
Kepada yg di luar sana ..jangan takut dgn saham ..dan jgn takut rugi...yg penting penuhi dada dgn ilmu saham dan kena yakin dan tekad..serta doa yg x putus2x kepada allah swt ..insyallah ANDA boleh buat RM dgn saham..daftarlah segara ..kelas advanced Zamsaham yg bakal d adakan tidak lama lagi..
Fast action Fast result..

eytya sulaiman, February 9, 2015, housewife

World class

hanif, December 18, 2015, bersara

Satu pengalaman baru yang tidak akan dilupakan

bikri, September 30, 2014, ikm jb

Mula mencari sifu utk berguru..abis semua blog2 saham diterjah,di kaji dan dibaca. Merancang utk ke class yg lain,tp perancangan Allah itu lebih baik bila digerakkan hati nak ke class En Zam. Bermula dgn class basic terus ke class advance utk menimba ilmu dan teknikal how to start trading. All these teori memg boleh dpt kt mana2 cuma how the En Zam emphasized on the asas of trading..back to basis Al Quran no 1 yg buat sy tertarik. Ilmu akhirat dan ilmu dunia klu kita boleh gabungkan. Insya Allah..victory!
Pada yg baru nak bermula mcm saya,kena ingt 1 benda yg sangat..paling susah nak dibuat..SABAR dan kena jaga emosi. Bak kata En Zam..tak pasal2 berpaksa untung. Alhamdulillah..so far total keuntungan utk 5 saham more than 100%.
Saham bukan lagi berisiko tinggi pada yg faham dan berilmu. Insya Allah..kite berusaha..Allah sure bagi..

Haslinda, August 4, 2014, Senior Executive

Author Picture

Saya Zul Hilmei bin Mohamad Rohani, bercita-cita sebelum berumur 40 tahun akan mendapatkan pendapatan tetap. Telah berniaga secara online sejak tahun 2006 yang kini sudah semakin tepu dengan pesaing yang ramai. Setelah berdoa akhirnya berjumpa dengan Sifu Zamsaham Norizam. Ramai juga kawan-kawan yang saya promote untuk sertai kelas INTRO. Keuntungan yang telah saya capai setakat ini sebelum masuk kelas Advance pada Feb ini, masing-masing antara 38%, 23%, 63%, 23% dan 24%. Jika dicampur semuanya dah lebih daripada 100% keuntungan. Tahniah kepada Zamsaham and the team. Semoga Allah memberkati dan melimpahi rahmat dengan sebanyak-banyaknya usaha tuan membuang kejahilan umat Islam. Allahumma Ameen, Allahumma Ameen, thumma Allahumma Ameen.

Zul Hilmei bin Mohamad Rohani, July 17, 2014

Saya hadir ke kelas Remisier King pada 8-Aug-2015 utk mendalami ilmu pelaburan saham. Dalam kelas di ajar apa itu pelaburan saham, isu psikologi, niat dan sabar, teknikal dan fundamental analisis, kepentingan membuat kajian dan catitan sendiri sebelum membeli sesebuah saham.

Dalam kelas tersebut, antara salah satu counter yang dikaji ada COMCORP. Setelah bersama membuat kajian pakai DIS, saya membeli pada harga 0.27 pada bulan Aug 2015 dan sabar dalam mendapat hasil, seperti yang di ajar dalam kelas.

Hari ni, dalam masa kurang 5 bulan, untung yg diperolehi ada 130% dari kaunter ini.

Terima kasi en zam, en halim dan team zamsaham yg telah sudi berkongsi ilmu dan pengalaman untuk manafaat kami semua. Kelas remisier king, lebih dari 5 stars.

Mohd hisyam, December 18, 2015, Engineer

Saya seorang guru yang dihantarkan berkhidmat ke Sarawak. Walaupun berminat dengan bisnes, tetapi nasib saya dalam bisnes tidaklah sebaik mana. Rupa-rupanya sebab saya suka ikut trend. Bila trend ikan keli, saya buat ikan keli... Bila habis trend, ikan keli habis lingkup. Bila trend MLM, saya buat MLM, tapi tetap lingkup dan saya banyak berhutang disebabkan bisnes yang melingkupkan.

Namun, saya tidak putus asa, berdoa dan berusaha menjadi jalan keluar bagi menyelesaikan masalah saya. Pada 21 Jun 2014 saya bertekad mengikuti kelas advance gegar saham syariah. Dengan sepenuh tekad, saya membeli tiket kapal terbang dari Sarawak ke KLIA2. Allah itu Maha Adil. Tiket yang dibeli secara spontan (biasanya mahal) pada minggu tersebut murah dan membolehkan saya ke KL, walaupun pelbagai halangan dan rintangan daripada majikan saya.

Setelah saya belajar analitikal dan fundamental dalam dunia saham, baru minda saya terbuka kepada konsep bisnes sebenar yang mana kita hari ini selalu silap. Jika kena ghairah berbisnes sebelum orang lain ghairah dalam hal itu. Kita yang mempelopori sesuatu perniagaan itu dan bukanlah berniaga mengikut trend semasa.

Alhamdulillah, syukur.. setelah lebih kurang 2 bulan di dalam perniagaan saham ini, untung saham Frontkn mencecah 30%... Pelaburan ASB pun tak boleh bagi sampai 30% SETAHUN. Terima kasih Zamsaham atas tunjuk ajar dan petua-petua saham yang sesuai diaplikasikan bukan sahaja dalam bersaham, tetapi juga dalam kehidupan...

Nizam, August 13, 2014, Guru

tgah profit dan still hold for censof

Shukri, February 2, 2015, Tnb

Alhamdulillah.
Selepas hadir kelas intro , saya tidak pandang ke belakang kecuali meja sekretariat (hehehe) utk pendaftaran kelas advance. Sejak itu saya mula menjana keuntungan dari pelaburan saham sehingga kini.
Bermula dengan IRIS yg pernah mencecah keuntungan 133% dlm masa 3 bulan, diikuti dgn Symphony dgn profit 50% dlm masa sebulan, MK Land dgn profit 20% dlm masa 3 bulan. Lebih daripada melabur dlm ASB yg profit 7-8% setahun...SETAHUN tau...
Seterusnya GPA, IFCA , Nova & Asiapac . Masih lagi Hold Leweko & terkini baru saja BUY Hubline.
Dengan teknik kajian berkonsepkan "BELI WAKTU SENYAP" dgn menggunakan teknik STORSI dan lain-lain indicator utk mengenalpasti trend dan kekuatannya mampu mengawal EMOSI kita ketika melabur. Saya diajar melabur selagi dlm trend.
Sehingga kini saya telah menghadiri 2 kali kelas advance. Masih lagi mendalami ilmu kesabaran...
Ilmu pelaburan dari Zamsaham adalah lain daripada yg lain dgn Tekniknya yg tersendiri.
Melaburlah dalam ilmu dulu sebelum mula melabur.
Pasti BERBALOI-BALOI!

Nuan Shaari, August 26, 2014, Pengurus

Alhamdulillah saya telah berjaya mengikuti seminar Zamsaham pada 22 dan 23 March 2014. Byk ilmu di timba dan menjadikan saya lebih faham akan selok belok saham dan bagaimana nak tentukan entry n exit. Pengalaman ini saya gunakan dlm membeli saham GPA dan alhamdulillah hari ini baru sahaja saya menjualnya dgn keuntungan sebanyak 32%.
Terima Kasih x terhingga buat Tn Zamsaham dan Tn Halim.

Ramle Bin Alwi, August 13, 2014

Syukur pada Allah, dipertemukan dgn cikgu dan team hebat Zamsaham. Tunjuk ajar,tips & private FB support sgt superbb!! Saya attend kelas tahun 2015 dan dlm masa kurang setahun, modal saya bertambah 500% dgn 2 saham shj, PRIVA & XOX. Terima kasih Team Zamsaham. Alhamdulillah!!

Bakhtiar, October 31, 2015, kerja sendiri

Alhamdullillah. Saya dibukakan hati oleh NYA untuk join kelas 90an di PWTC wlaupun sepatutnya join 3 kelas sebelumnya.
Dulu masa 98, 99, 2000 main saham ikut rasa. Rasa mcm ok .. beli. Org kata bagus.. untung beli. Alhamdullillah ada yg untung dan banyak jugak yg rugi. Ada yg lebur terus sebab warrant expired.
Setelah join kelas 90an dan tuisyen saham.. saya makin yakin dengan keputusan saya. 1000 sebab dan kajian demi kajian diajar.
Ikut sahaja kata guru, ikut step by step. In shaa Allah. Saya beli muiind pada 21 july 2014 dan terpaksa untung 47%. Alhamdullillah.
Manusia itu tamak..
Tak jual.lagi.
Dengan teknik cikgu Zamsaham dan cikgu DN Halim... saya hold lagi. Kerana saya tahu support dan resistance saya.

Cikgu Zamsaham kata... SABAR ITU DUIT.
IIn shaa Allah sabar.
.
Memang ada kajian dalm kelas cikgu Zamsaham yang potensi untung.. tapi belum untung. Tapi tak apa sebab kena ingat tujuan kita beli saham untuk apa.
Saham adalah perniagaan.
Perniagaan ada untung rugi.
Kalau nak untung cepat ... pastinya habis pun cepat. Kerana saya ada pengalaman dengan saham.

Terus BELAJAR
Jangan dengar baiwak2
Jangan asyik.main biola
Belajar dan praktis 1000x dan cari 1000 sebab utk melabur.
Terima kasih cikgu Zamsaham dan cikgu Halim atas ilmu yang diberikan.
Semoga Allah memberikan rahmat buat cikgu dan keluarga dan kita semua.
Selamat melabur!

nNor Baizura Abu Bakar, October 1, 2014

Saya Beli Saham IRIS masa Harga 0.21 sen lepas balik dari Kelas Zamsaham tahun 2013 di JB, pada tahun ini semasa harga naik hampir 0.60sen saya tak sempat menjual saham tersebut cuma dapat jual pada harga 0.52sen. Kiralah berapa % ye ? Tk zamsaham. Alhamdulilah

Zamri bin Ahmad, November 8, 2014

As salam,
Kawan sekerja saya memperkenalkan ZPC kepada saya. Sejenak itu saya tertarik dan menanam hasrat untul ke kelas Advance dan akhirnya saya menghadiri kelas Advance yg diadakan di Penang sebanyak 2 kali bg memantapkan diri saya. Sy meminati saham teknologi dan hartanah. Saya mula mengkaji saham2 yg saya minat. Dengan bantuan Team Zamsaham saya telah membeli beberapa saham, salah satunya ialah SYSTECH. Price ketika saya beli 0.12 dan jual hari 7 Nov pada harga 0.225. Alhamdullilah 87.50% keuntungan.

Terima Kasih En Halim dan En Zam serta warga ZPC.

Khirulnizam Md Samsudin, November 7, 2014

Saya mula melabur pada tahun 2009 dan untung banyak dari IPO Sendai Corp. I ikut-ikutan kawan yang memberi hot tips kepada saya dan beli membuta tuli tanpa tahu asal usul company itu, akhirnya saya rugi teruk di The Media Shoppe warrant conversion. Saya masih tidak belajar dari kesilapan dan masih ikut ikutan sehingga sampai tahun 2015 bulan satu kawan sekerja saya memperkenalkan ZamSaham kepada saya. Saya pergi kelas intro ZamSaham dan mendapati mungkin ini kalilah Tuan Zam boleh guide saya kepada arah yang betul di dunia pelaburan. Saya pergi kelas Advance pada bulan dua dan semenjak itu saya tidak pandang ke belakang kerana saya telah menemui jalan yang betul di dunia pelaburan under ZamSaham. Saya beli saham Comintel Corp lepas kelas advance dan sekarang saya dah up 40% dan saya still hold kerana saya yakin akan perniagaan nya seperti yang telah di ajar di kelas advance. Di sini, saya mahu menyampaikan ribuan terima kasih kepada Tuan Zam atas nasihat dan panduan selama 4 bulan ini dan berharap sesiapa yang mahukan panduan yang betul di dunia saham, tolonglah pergi ke kelas ZAMSAHAM. Saya boleh jamin ada GAYA, MUTU dan KEUNGGULAN.

Teh Horng Yang, July 7, 2015

Mula mencari sifu utk berguru..abis semua blog2 saham diterjah,di kaji dan dibaca. Merancang utk ke class yg lain,tp perancangan Allah itu lebih baik bila digerakkan hati nak ke class En Zam. Bermula dgn class basic terus ke class advance utk menimba ilmu dan teknikal how to start trading. All these teori memg boleh dpt kt mana2 cuma how the En Zam emphasized on the asas of trading..back to basis Al Quran no 1 yg buat sy tertarik. Ilmu akhirat dan ilmu dunia klu kita boleh gabungkan. Insya Allah..victory!
Pada yg baru nak bermula mcm saya,kena ingt 1 benda yg sangat..paling susah nak dibuat..SABAR dan kena jaga emosi. Bak kata En Zam..tak pasal2 berpaksa untung. Alhamdulillah..so far total keuntungan utk 5 saham more than 100%.
Saham bukan lagi berisiko tinggi pada yg faham dan berilmu. Insya Allah..kite berusaha..Allah sure bagi..

Haslinda, August 4, 2014, Senior Executive

Alhamdulillah..berkat kesabaran dan emosi yang masih dapat dikawal, saham DGSB telah mendapat keuntungan sebanyak 73% dan masih tidak menjualnya lagi kerana saya percaya saham ini boleh pergi lebih tinggi lagi. Terima kasih kepada mentor saham saya, team zamsaham kerana telah memberi tips ini dalam group ZPC dan terus kaji melalui DIS.

Muhammad adam bin mohamad jamil, February 24, 2015, Kilang swasta

Assalamualaikum wbt..
Pertama sekali saya mengucapkan setinggi- tinggi rasa syukur kepada Ilahi kerana menunjukkan saya jalan yang terbaik dalam meneruskan minat saya dalam saham. Peluang menghadiri kelas advanced Zamsaham sangat- sangat bermakna kepada saya kerana ilmu dari Tuan Zamsaham telah merubah pandangan saya tentang saham secara total. Saya sebenarnya hampir give-up dengan saham kerana hampir habis kesemua simpanan peribadi saya disebabkan kerugian dalam saham. 3 tahun dalam saham dengan untung rugi antara punca saya hampir give-up. Untung 1 kali, rugi berkali-kali. Ini kerana ilmu ikut- ikutan dan ilmu google.

Saya sangat- sangat berterima kasih kepada Tuan Zamsaham kerana perkongsian ilmu saham beliau telah memberikan output yang positif dalam portfolio saya. Setelah kelas advanced pertama saya hadiri pada October 2014, saya telah merasa keuntungan yang signifikan dengan membeli saham Efficen pada harga 29 sen dan jual pada harga 40 sen. Hasil kajian sendiri. Tetapi oleh kerana market yang kurang elok pada November dan Disembar 2014 dan portfolio merah kembali, saya merasakan ilmu masih kurang cukup. Saya mengambil keputusan untuk hadir di kelas mega pada Disembar 2014 untuk perkukuhkan ilmu saham. Hasil dari kelas advanced ke-2, saya berjaya meraih keuntungan dengan saham KTB dan Systech dengan keuntungan yang signifikan Alhamdulillah.

Kesimpulannya, Ilmu yang disampaikan oleh Tuan Zamsaham sangat- sangat berkesan (Dengan Izin Allah swt) sekiranya kita betul- betul memahami intipatinya. Saya dapat merasakan keikhlasan Tuan Zamsaham dalam menyampaikan Ilmu sahamnya setelah ilmu tersebut diamalkan. Tambahan lagi, Ilmu yang disampaikan Tuan Zamsaham melangkaui bidang saham. Jika diambil secara holistik, ilmu tersebut berkait dengan kehidupan. Contohnya tentang Harga Rumah semasa. Ok.. Nak cerita terlalu panjang, tetapi itulah realitinya. Join kelas dulu baru tahu. Ada ilmu, insyaallah akan mudah jalan untuk berjaya. Wallahua'lam.

Hafiz Muhammad, January 18, 2015, ExecutiveWebsite

kajian semasa kursus saham careppl..alhamdulillah..

SAPRI MOHAMAD, November 4, 2014, pesara

Assalamualaikum.
Sebelum ini saya takut untuk "main" saham kerana risikonya tinggi. Sejak saya mengikuti kursus yang diselenggarakan oleh Zamsaham saya dibekalkan ilmu yang tinggi nilainya, dan kini begitu mantap melabur di pasaran saham. Saham adalah perniagaan, bukan permainan. Baru 2 minggu saya melabur, saya memperoleh 30% keuntungan. Alhamdulillah. Terima kasih sifu Norizam

Al Misbah, August 13, 2014, PelaburWebsite

Saya telah menghadiri kelas Remiser King pd 9-11 Mei 2015 di PWTC... Sblm ini sy telah melabur tanpa pengetahuan asas.. Semasa di kelas.. En Zam telah meminta untuk kaji saham frontkn.. Sy analisa dan kaji betul2.. Isnin 11 Mei sy telah beli saham ni dgn harga 0.275.. Syukur hari ini harga tutup pd 0.315.. Di kelas Zamsaham.. Cara pengajaran yg mudah difahami... Sblm ini di kelas intro.. En Zam ada beri tips saham priva dan mpay.. Saya masih lagi hold saham ini.. Terima kasih En Zam.. Moga Allah memberkati usaha tuan..

Amran Hadi, May 18, 2015, Pegawai Kerajaan

Alhamdulillah kali pertama dapat menikmati hasil 168%(priva) sejak pegangan bermula april 2014 dengan purata harga 0.110. Berlaku dua kali wave kenaikan kpd 0.170 tetapi saya tetap hold kerana yakin dengan teras perniagaan IT privasia. Kawan adik saya yang berkhidmat dengan privasia pernah memberi maklumat seolah syarikat ini tidak boleh diberi harapan tinggi. Bila risau saya rujuk catatan diary dan perasaan kembali tenang dan segalanya berbaloi. Setinggi syukur ke hadrat Al-Razzaq. TQ team ZPC dan rakan2 zpc.

Pakhruddin Hamzah, March 11, 2015, Pengurus Wilayah

Alhamdulillah,
Saya adalah salah seorang bekas student praktikal di Zamsaham,
walaupun saya hanyalah bekas student praktikal saya juga telah mengaut keuntungan sebanyak 20%
melalui saham EFFICEN yang sekarang sedang menaik dan akan menaik.
Saya pasti tiada tempat praktikal lain yang dapat memberikan keuntungan kepada student praktikal seperti Zamsaham melalui kajian saham yang Meletop :DD

Cik Alyaa, November 5, 2014, Student Praktikal

Saya Alhamdulillah sudah untung 120% dalam saham IRIS. Semuanya bermula apabila saya melangkah kaki ke PWTC untuk menimba ilmu daripada En Zamsaham Norizam. Penjelasan ilmu yang sangat jelas, cuma anda tidak akan mendapat ilmu tersebut jika anda tidak mengaplikasikannya dan mempraktikkannya. Sebelum terlupa, saya juga mengucapkan tahniah atas semua staff Zamsaham, tanpa mereka juga kelas tidak akan sempurna

MyHijjab Izzatt, July 17, 2014, Bekas Peserta

Alhamdulillah.... Saya sayannnnnng Allah kerana memberikan KEFAHAMAN serta menemukan saya sifu dan mentor yg tepat. Cukuplah pengalaman gagal tak perlu diceritakan kerana saya ikhlas menerima kegagalan. Kelas Advance Sept 2014 dan saham pertama saya adalah SYSTECH BUY 0.130 SELL 0.300 Profit 130% hanya dalam tempoh sebulan setengah sahaja. Kemudian PRIVA BUY 0.140 SELL 0.255 Profit 82%. Inilah medan peluang utk saya lebih banyak berzakat.... Syukur sangattt. Ramai yg ingin kaya cepat namun sanggup ketepikan ILMU... saya akan selalu datang ke kelas intro zamsaham untuk lebih memahami lebih dalam dan setiap kata2 sifu adalah mahal bagi saya.

Terima kasih saya pd Sifu Zam, En Azri, En Jay, En Halim, Cik Shida, Cik Nor dan kesemua krew2 zam saham serta semua rakan2 yg mendoakan. ILMU ITU PELITA HIDUP.... Jom jihad ekonomi ummah.

Kasom Bte Abd Rahman, March 11, 2015, business woman

Balik2 kelas advance....june dipwtc...bila cds aktif..terus beli saham syscorp..sebab dalam kelas sifu kata akan kebooboom..lepas semingguu betul2 keboom..50000 jadi 60000...apalagi terus jual sebab nak raya...tahun ni raya betul2 raya...mercun merdeka 188 das ikut osk 188 ..atas tajaan syscorp...Alhamdullilsh..ni tengah tunggu fronkn....ZAMSAHAM ..PERCAYA..JANGAN TAK CAYA

luckmal zubir, August 4, 2014, berniaga

Alhamdulillah , saya di pertemukan dengan Team zamsaham. Sebelum saya kenal saham bursa melalui zamsaham, saya hanyalah pelabur tegar didalam unit trust dan saham syarikat majikan yang mendapat profit tahunan sekitar 5%-13%. kemudian mendapat sedikit maklumat dari rakan tentang saham bursa, dan yang tak disangka isteri saya juga turut memberi sokongan untuk bermain saham kerana mendapat maklumat dari rakannya tentang zamsaham. Tapi saya terpaksa menunggu hampir satu tahun untuk mendapatkan peluang mengikuti kelas zamsaham, kerna kekangan jadual kerja di perantauan. Akhirnya pada october 2014, peluang itu hadir. Saya dan isteri terus mendaftar kelas advance KES 90an walaupun tidak pernah menghadiri kelas intro zamsaham, kerana kami percaya inilah pelaburan yang sebenar.
di pendekkan cerita... Alhamdulillah sejak dari october 2014 hingga April 2015, bnyak keuntungan saya dan isteri perolehi dalam saham- saham yang kami beli..contohnya Systech 133%, Priva 129%, penta 20%,Bornoil 23%,Novamsc 60%,Mpay 50%,DGSB 30% n etc... kebanyakkan saham-saham tersebut masih lagi kami hold dan ada juga kami menjual untuk dijadikan modal membeli saham lain. sokongan berterusan melalui ZPC juga sngat membantu kami . Saya bercita2 untuk menjadikan saham ini satu pendapatan tetap bagi menggantikan kerjaya saya sekarang ini yang berjauhan dengan family. Doa , usaha dan tawakal dengan Ilmu yang yang dicurahkan team zamsaham insyaAllah akan merialisasikan impian ini.
Pendekatan zamsaham yang berunsurkan Al-quran dan memfokuskan saham2 syariah juga sangat hebat, dan pasti lebih meyakinkan kita dengan pelaburan yang kita lakukan.
Semoga team zamsaham sentiasa maju ke hadapan dan tidak putus asa untuk mencurahkan ilmu yang sangat bermanfaat dalam saham. Saya juga mendoakan team zam saham dan rakan pelabur yang lain sentiasa berjaya dalam saham, ilmu sabar dan bersyukur itu penting.
Tidak lupa juga untuk saya berpesan pada diri saya sendiri dan rakan2 pelabur dari setiap keuntungan yang kita perolehi untuk megeluarkan zakat, wakaf, infaq...... semua ini penting,demi menyucikan harta kita dan semoga sentiasa dimurahkan rezeki.

Akhir kata .....zam saham terbaik... sekian:)

Amirul Izzat Husni, May 1, 2015, Oil and Gas Field Specialist ( Saudi Arabia)

Saya telah menghadiri kelas Remiser King pd 9-11 Mei 2015 di PWTC... Sblm ini sy telah melabur tanpa pengetahuan asas.. Semasa di kelas.. En Zam telah meminta untuk kaji saham frontkn.. Sy analisa dan kaji betul2.. Isnin 11 Mei sy telah beli saham ni dgn harga 0.275.. Syukur hari ini harga tutup pd 0.315.. Di kelas Zamsaham.. Cara pengajaran yg mudah difahami... Sblm ini di kelas intro.. En Zam ada beri tips saham priva dan mpay.. Saya masih lagi hold saham ini.. Terima kasih En Zam.. Moga Allah memberkati usaha tuan.. Kepada sesiapa yang inginkan ilmu yang mudah difahami.. Saya syorkan tuan/puan hadir kursus di zamsaham..skrg ini sedikit sebanyak sy boleh membuat TA.. Sy juga akan hadir lg kursus ini kerana cukup berguna untuk ilmu melabur.. Terimakasih buat team zamsaham... Amran Hadi Shah Alam..

Amran Hadi, May 18, 2015, Pegawai Kerajaan

Zamsaham dan team memang terbaik. Tengok analisis pun dah cukup meyakinkan. Komitmen team zamsaham memang tiptop. Saya mesti pilih!

Mohd Sayuti, August 13, 2014, pensyarahWebsite

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, saham pertama saya Comcorp yang saya simpan lebih setahun yang lalu telah membuahkan hasil. Sehingga kini saya sudah untung sebanyak 121% dan masih lagi hold. Berkat tunjuk ajar Sifu Zam & Dn Halim mengenai teknik-teknik jual beli saham serta berkat kesabaran dan percaya dalam pelaburan yang sebenar alhamduliilah akhirnya berbaloi. Sekarang hanya menunggu masa yang sesuai untuk menuai hasil.

Terima Kasih, Team Zam Saham

ARIFF RIDZUAN, December 20, 2015

Alhamdulillah, syukur kepada Allah kerana telah temukan saya dengan Team Zamsaham. Diatas tunjuk ajar dan garis panduan (melalui diari saham), saya sudah mampu membeli saham pada harga yg murah dan menjual pada harga tinggi di samping memegang saham syarikat berkualiti yang memberi pulangan dividen terbaik.

Terkini pada hari ini, 10 November 2014, saham YGL yang saya beli pada 29 Oktober 2014 pada harga 0.34, hari ni telah naik 43% ke harga 0.485.

Sepanjang 2 tahun bermain saham selepas ke kelas Zamsaham, boleh disimpulkan bahawa berkat tunjuk ajar Zamsaham dan kajian konsisten setiap minggu, saya telah berjaya menjana pendapatan berlipat ganda.

Alhamdulillah. Terima kasih Zamsaham. Anda memang terbaik.

Khalid Ahmad Husni, November 10, 2014, Ahli Perniagaan

Author Picture

Servis yang diberikan amat berpuas hati, website terbaru zamsaham juga nampak lebih kemas, moden, dan mengikut trend terkini, dan yang paling penting padat dengan info saham terkini. Amat memudahkan. Saya bagi 5 bintang!

Arif, July 17, 2014, PelajarWebsite

Alhamdulillah GPA SOLD 0.18. Untung bersih 66.7% within 6 months. Mmg enter mid Feb dlu target nk jual Aug/Sep sbb allocation untuk ibadah korban, Insya ALLAH... Apapun ada tinggalkan bal sikit kat market :-)
Syukur sgt2 Allah permudahkan urusan & perancangan.
Subhanallah, terima kasih My Sifu Zamsaham Norizam & Team yg very inspired & supportive.

*** KNM still ada hold skit balance. (1st Kaunter beli pada 27/01/2014). Alhamdulillah, hingga sekarang profit before fees deduction 92.79%. :-)

Masita Opie Bertuah, August 18, 2014, Pelabur Runcit

Untung ifcamsc 400%..tq zamsaham

islah, October 17, 2015, askar

Testimonial FB Zamsaham Private Client

  • Screen Shot 2014-07-04 at 12.17.42 PM” Saya dah melabur dalam BSKL sejak 2007 lagi..tapi malangnya kebanyakkan pelaburan saya rugi..pada 2009 saya dah rasa serik untuk melabur saham lagi dan anggap pelaburan saham merugikan..tetapi pada Dis 2013, alhamdulillah dengan izin Allah ditemukan dengan zamsaham dan memasuki Kelas Advance Saham pada Jan 2014 di PWTC..daripada situ baru saya tahu apa itu trend, entry dan exit yang betul..tetapi yang penting sekali adalah sabar..alhamdulillah segala kerugian saya telah bertukar menjadi keuntungan..terima kasih zamsaham “

    Saifuddin Surip

  • Screen Shot 2014-07-04 at 12.12.37 PMTerbaik kelas advance zamsaham, dah hampir setahun saya impikan untuk belajar pasal saham, syukur feb 2014 saya ditemukan dgn team zamsaham, impian jadi kenyataan, saya berjaya buka akaun cds, berjaya guna platform osk, buy n sell sendiri, kaji potensi setiap saham guna diary invest saham, saya selalu buat homework, makin lama makin faham, makin dapat kawal emosi, setakat ni dah lebih 40 kaunter saya study, kenangan manis untung lebih 100% symphny, terima kasih team zamsaham! “

    Shamsul Rizal
  • Screen Shot 2014-07-04 at 12.09.43 PM” Stigma negatif saya mengenai saham berubah selepas mengikuti kelas Zamsaham. Teknik petunjuk dari Al-Quran bersama Diari invest saham yang pertama di dunia amat membantu saya dalam memilih saham yang bakal meletup. Syukur Alhamdulillah saya dipertemukan dengan guru yang hebat. Dan kini saya tak perlu tunggu bonus raya, kerana bonus saya ada di Bursa Malaysia. Alhamdulillah. “

    Azizi Kajang
  • Screen Shot 2014-07-04 at 11.53.48 AM” Kelas Zamsaham membuka lubuk duit baru buat saya. Selama ni saya disogokkan dgn pelaburan yg pulangannya tak sampai 10% setahun. Semua cakap saham susah, nanti kau rugi! Ternyata ada lubuk rezeki hebat di negara kita iaitu Bursa Malaysia. Saya dah kaut lebih 50% profit walaupun baru 3 bulan jual beli saham. Team Zamsaham amat ikhlas dlm penyampaian ilmu beliau. Malah pembelajaran adalah berterusan menerusi Zamsaham Private Client. Saya boleh nampak saham itu senang. Sejak kenal saham saya keluarkan semua duit saya dari akaun bank dan amanah saham ehem ehem untuk mendapatkan pulangan yang lebih lumayan. Klik-klik dapat duit, janji ada ilmu mesti boleh berjaya. Jangan dengar sangat cakap orang2 negatif. Rasa sendiri baru tau. Terima kasih team Zamsaham! “

    Metroman Uberman
  • Screen Shot 2014-07-04 at 11.53.24 AM” Kelas anjuran Zamsaham mmg terbaik! Kelas yang basic seperti KIGSS pun mampu buat kita sedar pelaburan saham adalah pelaburan yang hebat, diselitkan dengan sifat sabar. Dengan elemen seperti ini, hasilnya saya cukup wang untuk melengkapkan belanja kahwin saya pada April 2014 yang lalu. Tajaan siapa? Sebahagian besarnya dari IRIS! Syukur..ZPC Superb! “

    Ridhwan Othman

Galeri Kelas Terkini

Gallery of the latest class

Mutiara Kata Zamsaham

  • Belajar sendiri Sendiri labur..

    Dalam hal pelaburan saham dan pasaran hadapan…

    “Jangan percaya sesiapapun yang kata nak tolong LABURKAN”

    Belajar sendiri Sendiri labur..

  • “ Membeli pelbagai jenis saham dalam satu masa yang sama itu tidaklah begitu bagus kerana ianya menghilangkan fokus. ”

    ZAMSAHAM
  • “ Jangan dengar dan terus percaya tips saham, buatlah kajian terlebih dahulu sebelum beli. ”

    ZAMSAHAM
  • “ Apabila untung tunggu lama-lama kena belajar tamak tetapi jangan tamak haloba, apabila rugi cepat-cepat jual tetapi janganlah sampai panik. ”

    ZAMSAHAM
  • “ Pelaburan bukan untuk jangka masa panjang dan bukan untuk jangka masa pendek tetapi laburlah selagi didalam trend menaik. ”

    ZAMSAHAM
  • “ Jangan terlalu agresif dan kerap keluar masuk dalam pasaran saham kerana majoriti akan tewas, beli dan simpan selagi didalam trend menaik. ”

    ZAMSAHAM